fotboll, allsvenskan

Lukic lämnar Djurgårdens IF

Zoran Lukic lämnar sitt tränaruppdrag i Djurgården och Andrée Jeglertz bli ensam ansvarig tränare, meddelar klubben på sin hemsida.

Djurgården har inte alls spelat bra under vårsäsongen och att det skulle ske någon form av förändring kommer inte oväntat.

– Jag känner att jag inte har tillfört det som behövs för laget och individernas utveckling, och därför väljer jag att säga upp mitt avtal med Djurgården, säger Lukic till Djurgårdens hemsida.

Andrée Jeglertz blir kvar som tränare och ska tillsammans med sportchefen Göran Aral nu se över organisationen runt laget.

– Det delade ledarskapet har inte fungerat riktigt som vi vill, det har varit svårt att förena olika viljor. Självklart är det som hänt inte positivt, men vi är övertygade om att vi nu har en mycket bra lösning med Andrée som ensam ansvarig tränare, säger Aral till Djurgårdens hemsida.

Djurgården ligger på näst sista plats i tabellen, med bara tre segrar på 12 matcher.

Martin Sundelius
Richard Henriksson
martin.sundelius@sr.se

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".