Mikael Nilsson har aldrig förlorat mot Danmark.
tidigare möten med danmark

Mikael Nilsson: "Vi hade tur i EM 2004"

Högerbacken Mikael Nilsson är en av totalt fyra svenska spelare som har spelat mot Danmark de tre senaste matcherna. För Radiosporten berättar han vad han minns om respektive danskmöte.

 

22 augusti 2007, EM-kval på Råsunda (0-0):
– Det är nog vår bästa match mot Danmark sett över 90 minuter. Tyvärr lyckades vi inte göra mål men det var trots allt en bra match.

– Vårt försvarsspel fungerade väldigt bra. Vad jag minns så skapade de inte speciellt mycket. Vi har en del väldigt bra lägen. Anfallsspelet fungerade också bra förutom sista tredjedelen, säger Nilsson.

2 juni 2007, EM-kval på Parken i Köpenhamn (svensk seger med 3-0 sedan matchen avbrutits):
– Vår första 45 minuter är mycket bra. Då gör vi mål på våra chanser också och danskarna gör några misstag.

– Efter paus så backar vi tillbaka alldeles för långt och ger dem initiativet och det straffar sig. De kommer i kapp till 3-3.

– Sen så får vi straffen då. Och det är trist att det blir som det blir. Det hade varit mycket skönare att göra mål på straffen och vinna med 4-3.

22 juni 2004, EM-gruppspel i Porto (2-2):
Det var en av mina första matcher som ytterback och jag hade det tufft. Samtidigt fick vi med oss ett bra resultat.

Danmark är bättre än oss i den matchen och ska egentligen vinna ganska klart. Så vi hade lite tur, det ska man ju ha ibland. Att vi gick vidare från gruppen är väl det man minns mest med den här matchen.

Radiosporten
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".