1 av 2
Hysén ansluter till landslaget.
2 av 2
Fotboll

Larsson lämnar – Tobias Hysén ersätter

Det blir Tobias Hysén som ersätter Henrik Larsson i VM-kvaltruppen, som spelar mot Malta på onsdag.Henrik Larsson har lämnat den svenska truppen efter dödsbudet som nådde honom efter matchen mot Danmark.

Johan Elmander skadade axeln under matchen och har under söndagen bara rehab-tränat. Hans medverkan på onsdag är osäker. Sedan tidigare saknas dessutom Markus Rosenberg som försvann redan före matchen mot Danmark.

Därför kallar förbundskapten Lars Lagerbäck nu in IFK Göteborgs allsvenske skyttekung Tobias Hysén. Han ska vara på plats och kunna delta under måndagens träning.

Anders Svensson, som satt på läktaren igår, tränade i dag och kände då ingenting av sin tidigare bristning i låret. Lagerbäck säger att han hyser gott hopp om att Anders ska kunna vara med på onsdag.

Även om det nu ser väldigt svårt ut att nå VM i Sydafrika är revanschlustan stor i det svenska laget.

– Nu är det framåt som gäller och nu har vi några dagar på oss att ladda batterierna och sen ska vi går ut på Ullevi på onsdag och göra en kanonmatch och slå Malta, säger Lagerbäck.

– Vi vill ju givetvis ha revansch för igår, så det är bra att det kommer en match tätt inpå. Jag hoppas att vi gör en bra match och vinner komfortabelt, säger Daniel Andersson.


Mer om herrlandslaget i fotboll:Radiosporten
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".