Damallsvenskan

Målfest när Djurgården vann derbyt

Djurgården var det klart starkaste laget i söndagsderbyt mot Hammarby i damallsvenskan. Segrar också för Sunnanå och Linköping.Gästande Hammarby tog visserligen ledningen i den 21:a minuten, men innan halvleken var över hade Sara Thunebro och Marijke Callebaut vänt matchen.

En tidig kvittering i början av andra halvleken, genom Nazanin Vaseghpanah, hjälpte också föga, för sedan drog hemmalaget i från. Callebaut gjorde ännu ett ledningsmål och med en dryg kvart kvar satte Anna-Kaisa Rantanen avgörande 4-2. I matchens slutskede fick rutinerade Victoria Svensson sätta dit matchens sjunde mål och fastställa resultatet till 5-2.

Malmö hade inför söndagens match mot Sunnanå bara släppt in tre mål på hemmaplan. Nu har laget släppt in sju. Sunnanå vann med 4-0 på Malmö IP efter att Linda Fransson och Kathryn Gill gjort två mål var.

Linköping gjorde precis som Sunnanå, fast på hemmaplan. Örebro besegrades med 4-0 och hemmalaget hade lika många målskyttar som mål. I och med segern gick laget upp på tredje plats i tabellen.


Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se