allsvenskan

Kan Allbäck lyfta Örgryte?

Storstjärnorna Marcus Allbäck och Alvaro Santos är tillbaka i truppen när jumbon Örgryte står inför en tuff uppgift borta mot obsegrade Elfsborg.
Hör kvällens tre allsvenska matcher i Sportextra, eller i sin helhet på webben eller i mobilen på mobil.sr.se från klockan 19.

 Elfsborg - Örgryte
Två lag med väldigt olika utgångslägen. Elfsborg är som enda lag i serien obesegrade. Örgryte har ännu inte vunnit. Kanske blir det ändring nu, när Marcus Allbäck och Alvaro Santos är tillbaka i truppen efter sina skador. Senast lagen möttes var i allsvenskan 2006. Då vann Elfsborg båda matcherna med 2-0.
  


 Malmö - Kalmar
MFF som började serien väldigt bra hoppas vända den dåliga trenden man hade just innan uppehållet, med bara en seger på de senaste nio matcherna. För Kalmar gäller motsatsen, man hoppas ha kvar sin fina trend innan uppehållet med fem vinster på sju matcher. U21-profiler finns i båda lagen, i MFF Harbuzi och Molins och i Kalmar förstås Rasmus Elm.
  


 Halmstad - IFK Göteborg
Statistiken talar för en tuff uppgift för hemmalaget. Halmstad har inte vunnit mot IFK Göteborg på de senaste tio försöken. HBK sålde under uppehållet Andreas Johansson till Bochum. Serieledande Blåvitt får klara sig utan skadade Robin Söder. Pontus Wernbloom har flyttat till Holland, men U21-profilerna Bjärsmyr och Svensson är med i truppen.