En löjlig skada

1-0 i helgen mot Gais. Mål i slutminuten och det är väl alltid lite turligt, men jag tyckte att det var rättvist att vi vann.

Väldigt skönt att vinna en fotbollsmatch igen. Det var nämligen ett tag sedan sist. 24 april, mot Djurgården, närmare bestämt.

Imad Chhadeh var tillbaka från skada och menade efteråt att det var rätt självklart att vi skulle vinna. Hans senaste match var mot Djurgården på Stadion den 24 april.

Och så hamnade jag på listan över komiska fotbollsskador. Den där listan som brukar innefatta namn som Santiago Cañizares, som tappade en parfymflaska på foten, och David James, som skadade ryggen av för mycket tv-spel.

Nu kan jag sålla mig till den skara av losers.

När Dalil Benyahia gjorde vårt mål i slutsekunderna utbröt förstås vild glädje. När jag kommer fram till den jublande högen av BP-spelare sätter jag mig ner på knä för att omfamna den glade målskytten. Samtidigt kastar sig vår lagkapten Jon Persson fram för att göra samma sak.

Det säger pang. Eller kanske klonk. Skit samma hur det låter, det sjunger i alla fall till rejält i skallen på mig när Jon slår rakt in i den med sitt huvud.  

Hög på glädje och adrenalin tror jag först inte att det är någon större fara. I några sekunder i alla fall. Sen känner jag ju att det här gör riktigt ont. Och att det börjar rinna blod ner i ansiktet.

Samtidigt kan jag inte låta bli att skratta tillsammans med Jon, som i sin tur har fått ett rejält jack i läppen. När matchen blåses av direkt efter Gais avspark blöder jag så mycket att halva delen av håret är alldeles rött.

Känner mig som Terry Butcher anno 1989. Eller Fredrik Ljungberg anno 2002. Eller en handbollsspelande technotysk anno vilket år som helst.

Tvingas skippa firandet i omklädningsrummet för att istället sy två stygn i skallen. Utan bedövning gör det faktiskt rätt ont. Tidigare i karriären har jag sytt ett antal stygn i ansiktet men det här var av någon anledning betydligt mer smärtsamt.

Skallad av en medspelare i samband med galet måljubel. Vilken merit!

(6 juli)
Richard Henriksson
richard.henriksson@sr.se