fotboll

Landgren klar för Udinese

Helsingborgs och U21-landslagets mittfältare Andreas Landgren har skrivit på för Serie A-klubben Udinese.

Enligt Helsingborgs Dagblad har Landgren tecknat ett avtal som sträcker sig från 1 januari 2010 fram till sommaren 2013.

Han kommer att spela färdigt säsongen för HIF och sedan flytta till Italien.

– Efter den allsvenska säsongen går flyttlasset, säger Landgren till Radiosporten.

Då han går som Bosman-spelare får Helsingborg nöja sig med ett så kallat utbildningsbidrag, eftersom Andreas Landgren är en egen produkt.

– Jag var i stort sett bara en underskrift från att förlänga med Helsingborg när jag fick höra om intresset från Udinese, säger Landgren.

Landgren, som är född 1989, fanns med i den svenska truppen till U21-EM. Han spelade tre matcher, men var olycklig i semifinalen mot England då han ersatte Pontus Wernbloom men blev utbytt redan i paus efter en mindre lyckad insats.

Udinese slutade på sjunde plats i förra säsongens upplaga av Serie A. Man spelade också Uefacupen där man blev utslagna av Zenit St Petersburg i åttondelsfinal.

– Det är en klubb som satsar mycket på ungdomar och som är bra på att utveckla unga spelare, säger Landgren.

Landgren blir nu lagkamrat med bland annat den italienske landslagsmannen Antonio di Natale, som är Udineses lagkapten och stora stjärna.

Han räknar inte med att platsa på en gång.

– Det är ändå en stor serie A-klubb men det är bara att åka ner och köra sen hoppas att man slussan in i laget så småningom, säger Landgren till Radiosporten.

Peter Edfelt
Richard Henriksson
Martin Sundelius
fotboll@sr.se