Senaste mötena med England

Sverige har inte förlorat mot England på de senaste elva matcherna. Englands enda vinst genom tiderna kom 1984! Men på sistone har Sverige haft svårt mot ett engelskt landslag som blir allt bättre.

De fem senaste matcherna:

2008 Träningsmatch Sverige-England 2-0.
Målskytt: Lotta Schelin 2.
I en träningsmatch på Cypern gjorde Sverige en stabil laginsats. I det offensiva spelet handlade det mesta om Lotta Schelin som hade lekstuga med Englands försvar och satte två snygga mål.
Mer om matchen:

2006 Träningsmatch Sverige-England 1-1.
Målskytt Sverige: Maria Aronsson.
Träningslandskampen på Cypern höll hög kvalité och Sverige hade matchen igenom ett bra försvarsspel. Victoria Svensson var bäst på planen men målet gjordes av Maria Aronsson, hennes första i sin blott tredje landskamp.

2006 Träningsmatch Sverige-England 0-0.
Samma Cypern-vistelse som ovan, detta var den första träningsmatchen. Båda lagen skapade flera målchanser men lyckades inte sätta dit bollen. Stina Segerström och Caroline Näfwer fick göa debut i a-landslaget.

2005 EM Gruppspel Sverige-England 1-0.
Målskytt: Anna Sjöström.
Sverige blev klart för semifinal efter att ha slagit hemmanationen på Ewood Park i Blackburn. Anna Sjöström gjorde 1-0 efter bara tre minuter, men sedan tappade Sverige matchen och endast storspel av Hedvig Lindahl samt, det ska sägas, en hel del tur gjorde att det blev tre poäng.

2002 Algarve Cup Sverige-England 6-3.
Målskyttar Sverige: Therese Sjögran 2, Ulrika Björn 2, Elin Flyborg, Hanna Ljungberg.
England var dåligt organiserade och Sverige ledde med 2-0 efter bara åtta minuter. Engelskorna kom tillbaka in i matchen i den andra halvleken men segern var aldrig hotad. Ulrika Björn hoppade in och spelade bara sista kvarten, men lyckades ändå bli tvåmålsskytt.

Richard Henriksson
fotboll@sr.se