Ett fantastiskt mail

En av mina absoluta favoritmailare heter Calle.

En BP-supporter i min smak: självironisk, vass men också ett rödsvart hjärta. 

Alltid lika roligt att läsa vad han har att komma med.

Och hade jag suttit på en fet bloggbudget hade jag utan att tveka kommit med ett jobberbjudande som spökskrivare/inspiratör/exekutiv producent.

Läs bara hans mail från i måndags:

"Jag har tänkt på en sak när det gäller de märkliga bortadräkterna som (åtminstone) Häcken och Gais har. De där lysande gröna och orangea tröjorna som gör att de liknar funktionärer snarare än spelare.

Det jag har kommit fram till är att de bör sluta använda dem. För publikens skull, visst, men framför allt för sin egen.

Häcken har använt dem vid bortamatcher mot er (0-2), Gais (0-3) och AIK (0-2). Gais har dragit på sig det orangea stället vid bortamatcher mot er (0-1), Trelleborg (0-3) och Djurgården (1-2).

Ikväll ska Häcken möta Gefle och lag som inte är vitklädda brukar få spela i sina vanliga tröjor. Vi får hoppas för göteborgarnas skull att det blir så, för hittills har varselkläderna alltså dragit in 0 poäng och har 1-13 i målskillnad på 6 försök.

Både Gais och Häcken vann sina bortamatcher mot Öis, men det var i mer diskreta kläder. Och visst, de har förlorat bortamatcher i såna kläder också. Men inte lika många.

Ett tips är alltså att skrota varselkläderna. Nu i sommartider kan de skänkas till vägarbeten på E6:an eller kanske till hamnarbetare som dirigerar trafik. För de är uppenbarligen inte lämpade att spela fotboll i.

Dessutom är de löjligt fula."

Så sant som det var sagt.

(8 juli)
Richard Henriksson 
richard.henriksson@sr.se