internationell fotboll

Beckham vill återvända till Europa

David Beckham kommer att spela i Europa i vinter, åtminstone om man får tro honom själv.

LA Galaxys storstjärna var utlånad till Milan under delar av vintern och våren 2009.

– Det var ingen optimal situation för laget, men för mig själv var det det, säger David Beckham vid en av många presskonferenser i samband med återkomsten till Los Angeles Galaxy och den nordamerikanska ligan.

Beckham har varit utlånad till Milan och i samband med det missat 17 matcher för sitt amerikanska lag.

Han viftar bort kritik om att han saknar rätt inställning men sticker inte heller under stol med att han kommer behöva spela i europa även efter att den här säsongen i nordamerika är färdig, annars lär han inte få den engelske förbundskaptenen Fabio Capellos förtroende i nästa års VM.

Beckham själv utesluter inte att det kan bli ännu en sejour i Milan. Men först ska säsongen i nordamerika spelas klart, därefter har han ytterligare två år kvar på kontraktet. Och de åren ser han an med tillförsikt.

– Det finns mycket att uppleva och fortfarande mycket att lära och det ser jag fram emot. Det är också är fantastiskt att se flera amerikanska spelare som visar framfötterna, säger Beckham.

Nu gäller det för Beckham själv att visa framfötterna. Han förväntas vara med i laguppställningen matchen mot New York Red Bulls som spelas i New York natten mot fredag.

Henrik Berg
radiosporten@sr.se