Välkomna till B-plan

Fick idag veta att Kalmar tydligen ska träna på Grimsta imorgon förmiddag inför matchen senare på eftermiddagen. Ja, inte på matcharenan förstås, utan på den så kallade B-plan.

Den beryktade, förhatliga och mytomspunna B-planen.

Om de regerande svenska mästarna i takt med framgångar och Europaäventyr svävat iväg och tror sig vara på en särskilt hög nivå, kommer lördagens träning bli en väckarklocka.

Vi snackar om en träningsplan som kan kallas just så eftersom det finns två mål i anslutning till vad som egentligen bara är en del av ett stort fält.

Ibland finns kritade linjer, men sällan särskilt synliga.

Något som är desto tydligare är de promenadstigar som går tvärs över planen och som the locals inte tvekar att använda trots att det uppenbart pågår allsvensk fotbollsträning samtidigt som Konsumkassarna ska bäras hem till lägenheten.

Överallt ligger rester av olika sorters bollar. Tennis- basket- och fotbollsvarianter. Och stora pinnar. Spår av vad jag antar är kvällsträning av traktens många kamphundar.

För att inte tala kidsen som hänger i området. Dessa sköna typer har jag skrivit om tidigare på bloggen. Totalt respektlösa, nästan skönt kaxiga, i sin approach till vuxna män som låtsas vara seriösa fotbollsproffs.

De kommer inte tveka en sekund att håna typ Rasmus Elm för att han var med när landslaget torskade mot Danmark. Eller påtala för Nanne att KFF suger som inte ens tog sig förbi första kvalomgången till Champions League.

Välkomna till Grimstaområdet, Kalmar. Ett udda, men härligt inslag i fotbollsallsvenskan 2009.

(24 juli)
Richard Henriksson
richard.henriksson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".