Det kan bli en mörk helg för svensk fotboll

Sitter på en flygplats med tomt huvud och en känsla av sorg, nästan, även om idrott och dess resultat inte kan förväxlas med riktig sorg. Tänk på det ikväll om Sverige inte slår Ungern. Vilken mörk helg detta kan bli för svensk fotboll... Ojojoj.

Trodde kanske före EM att jag skulle vilja kräva Dennerbys avgång men det vill jag inte alls. VM-kvalet börjar den 23 september. Träffade Dennerbys föregångare Mackan nyss och hon var ju heller aldrig med och slog Norge eller Tyskland och hon skrattade bara när jag frågade om hon skulle ta över nu... Och Sundhage har visst annat för sig. Och ni i soffan får inte plats på bänken.

Dessutom har Dennerby och Persson coachat bra tycker jag och visat ett allvar och tyngd mitt i den naturliga trevligheten som jag uppskattar. Sen är jag så trött på tjatet om Asllani som drabbar en tjej som är debutant och gjorde mål i sin första mästerskapsturnering.

Sen är Lollo Fors skön - Lollodinhio... Ni vet. "Jag var tydligen här för att se och lära det hade jag inte fattat, jag trodde jag skulle lira mycket mer"... sa hon efter sitt dunderinhopp i sina tandläkarmottagningsblå skor och stenhårda frispark i målställningen. Med andra ord ett sånt uttalande som Kosovare skulle fått mängder av skit för... But I like it- ÄVEN från "Kosse".

Nej nu blev det krönika och ingen blogg...

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".