Inför Sverige - Ungern

"Läskigt att se alla Sveriges missar"

Jonas Enarson rapporterar direkt från Nep Stadion i Budapest: "Det lär vara slutsålt ikväll. Sverige måste vinna, Sverige måste göra mål."

Budapest lördag. Som en koloss från svunna tider i en annan värld ligger den osannolika Nep Stadion i Budapest. Jag vet att den egentligen heter Ferenc Puskas Stadion, men taxichauffören visste inte det så vi säger Nep Stadion.

Tre fjärdedelar av den består av 42 000 röda, vita och gröna stolar utan tak ovanför. Den långsida som är kvar har plats för massor av journalister och ytorna för oss murvlar är oproportioneligt stora - det är ändå arenans bästa läge och skulle vara de mest attraktiva platserna. En liten VIP-läktare finns också ovanför havet av pressområde.

Hela stadion är i sten, strålkastarna är fyra till antalet med ett massivt ljus och resultattavlan av 70-talssnitt - stor och inramad i sten.

Hade det inte varit för löparbanorna hade det varit en ruskig gryta.

Det lär vara slutsålt ikväll. Sverige måste vinna, Sverige måste göra mål. Det är bara att hoppas att siktet är bättre inställt än på träningen igår. Då praktiserades inlägg med påföljande avslut utan motståndare - knappt en boll gick i mål. Knappt en boll var ens i närheten av att gå PÅ mål - allt gick över eller ibland utanför. Lite läskigt känns det allt att se alla missar.

Bäst? Petter Hanssons cykelspark i krysset - men han lär ju sitta på bänken. Mest nöjd? Ralf som fått en svit på sjunde våningen - Dagge och jag kämpar för att ta oss in i våra små hålor till rumm men vi klagar inte.

Jonas Enarson
Jonas.Enarson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".