Superettan

Mållöst mellan Norrköping och Trollhättan

IFK Norrköping och FC Trollhättan spelade på måndagen 0-0. I kvällens andra match vann Ängelholm borta mot Sirius med 2-0.

Sirius, Trollhättan och IFK Norrköping kämpade alla på måndagen om viktiga poäng för att undvika platserna som betyder nedflyttning från fotbollens superetta. Men inget av lagen tog chansen.

Jumbon Trollhättan tog emot Norrköping, tre poäng före och strax ovanför kvalstrecket, men inget av lagen gjorde mål och poängmarginalen kvarstår. Dock räckte poängen för att båda lagen skulle avancera en placering.

Sirius spelade hemma mot Ängelholm, ett av få lag i superettan som inte på allvar kämpar om varken upp- eller nedflyttning. Men trots att motivationen borde ha vägt över åt Uppsalalaget, blev det förlust 0-2, efter att Patrik Larsson och Mattias Adelstam gjort gästernas mål i slutet av första halvleken.

Därmed är bottenskiktet fortsatt snårigt och jämnt. Från Jönköping södra på nionde plats, till Vasalund på 16:e och sista plats, skiljer bara fyra poäng.


Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".