inför kvällens allsvenska

Stabila AIK siktar mot guld

Serieledande AIK har tre raka vinster utan att ha släppt in ett enda mål. Fortsätter den fina trenden i kväll borta mot Helsingborg?
Radiosporten sänder kvällens fem matcher i sin helhet på webben och i mobilen på mobil.sr.se. OBS! Två matcher startar redan kl. 18.00.

 Helsingborg - AIK

Form: Helsingborg har tappat formen och hoppet om SM-guld verkar helt ute. Laget har sex matcher utan vinst och har förlorat de två senaste matcherna, mot bottenlagen BP och Halmstad.
Serieledande AIK har tolv raka utan förlust och med tre raka vinster utan att ha släppt in ett enda mål kommer man med högt självförtroende till Olympia.

Inbördes möten: Helsingborg vann vårmötet på Råsunda med 3-0, alla tre målen gjordes av Rasmus Jönsson. HIF vann också förra årets möte på Olympia, med 2-1.

Radiosporten tippar: 0-1.

   

 Djurgården - Halmstad

Form: Djurgården tog första segern på tio matcher senast när man slog BP med 4-1.
Halmstad vann för första gången på sju matcher när man slog Helsingborg med 2-1.

Inbördes möten: Halmstad vann på Örjans Vall i våras med hela 3-0. Emir Kujovic gjorde två av målen då. Förra årets möte på Stadion vanns av Dif med 2-1.

Radiosporten tippar: 1-1.

    

 Elfsborg - BP

Form: Elfsborg har helt tappat stinget och har två förluster på de tre senaste matcherna. Tidigare så försvarsstarka Elfsborg har släppt in elva mål på tre matcher... 
BP föll tungt senast mot Djurgården och har fyra förluster på de fem senaste matcherna. Men man vann senaste bortamatchen, mot Helsingborg.

Inbördes möten: När lagen spelade på Grimsta IP i våras blev det 1-1. Olof Guterstam gjorde BP:s mål och James Keene blev målskytt för Elfsborg.

Radiosporten tippar: 3-1.

   

 Gefle - Malmö FF

Form: Skadedrabbade Gefle är inne i en dålig trend med tre raka förluster och 0-9 i målslkillnad.
MFF gjorde säsongens hittills bästa match senast när man slog Elfsborg med hela 5-0!

Inbördes möten: Matchen i våras slutade 0-0. Förra årets möte på Strömvallen vanns av MFF med 2-1.

Radiosporten tippar: 1-3.

   

 Örgryte - Trelleborg

Form: Öis förlorade senast med med 3-0 borta mot AIK, men innan dess hade laget tre raka vinster.
TFF spelade oavgjort mot Häcken (2-2) senast trots en tvåmålsledning. Innan dess hade man två raka förluster.

Inbördes möten: Trelleborg vann på Vångavallen i våras med 2-1. Rasmus Bengtsson (nu i Hertha Berlin) och Joakim Sjöhage gjorde målen för TFF. Örgrytes mål var ett självmål.

Radiosporten tippar: 2-1.