1 av 2
2 av 2
Fotboll - VM-kvalet

Zlatan med på träningen igen

Alla är friska och var med på träningen. Det lugnande beskedet kunde förbundskapten Lars Lagerbäck ge på onsdagen.


Med tre dagar kvar inför Danmarksrysaren är alla svenska spelare i träning. 

Zlatan Ibrahimovics svullna fot, Kim Källströms ömmande knä och Samuel Holméns krånglande vad hindrade ingen av dem att delta i onsdagens träningspass på Stockholms Stadion.

Lyon-proffset Kim Källström, som fick en smäll mot knät i lördagens ligamatch, kunde köra på för fullt på onsdagens träning.

– Det var inga problem. Det känns bra inför lördagen. Det är inget som kommer stoppa mig, säger Kim Källström till Radiosporten.

Kim Källström är i strålande form och även färsk målskytt. I lördagens ligamatch mot Lens avgjorde Källström med sitt 2-0-mål.

Dessförinnan stod han för ett mål i Champions league-mötet med Debrecen. En match där Lyon vann med hela 4-0.

– Formen känns alldeles utmärkt. Det är klart det är alltid ett litet plus att göra mål, säger Källström.

Träningen var stängd för allmänheten och medierna, då Lagerbäck inte vill att det danska lägret ska få reda på vad svenskarna prioriterar under passen i Stockholm.

Förbundskaptenen kunde ändå avslöja huvuddragen på dagens träning.

– Huvuddelen av träningen var försvarsinriktad. Vi har tittat på hur vi ska prioritera i försvarsspelet och träna mot det sätt som vi tror att danskarna ska spela, säger Lagerbäck till Radiosporten.

– Vårt försvarsspel brukar ju vara det minsta problemet så det handlade mest om påminnelse och repetition, tillägger Lagerbäck.

Även torsdagens träningspass på Råsunda kommer att ske innanför lyckta dörrar.

Martin Sundelius
Martin Hedberg
fotboll@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".