1 av 2
2 av 2
inför danmark-sverige

Så ska Sverige slå Danmark: "Vi kommer satsa ännu mer framåt"

Sverige ska våga spela offensivt för att besegra danskarna på Parken i kväll. Så lyder vinnarreceptet från förbundskapten Lagerbäck.


Sverige bör vinna kvällens VM-kvalrysare för att ha en bra chans att nå VM i Sydafrika.

Alltså full fart framåt mot Danmark i kväll?

Nja. Delvis sant.

– Till och börja med ska vi ha ett lika disciplinerat försvarsspel som vi haft under hela VM-kvalet, säger förbundskapten Lars Lagerbäck till Radiosporten.

– Anfallsmässigt gäller det att vi vågar hela tiden. Vi ska gå ut med en vinnarattityd på Parken och se till att verkligen våga när vi går till anfall, tillägger Lagerbäck.

Mittfältaren Samuel Holmén är inne på samma linje.

– Vi ska ha tre poäng så jag tror Lasse och Roland (förbundskaptenerna Lagerbäck och Andersson, Radiosportens anm.) kommer hitta på nåt taktiskt som innebär att det blir lite mer satsning framåt, säger Holmén.

För mittfältskollegan Kim Källström är frågan hur Sverige ska slå Danmark enkel.

– Vi ska spela som vi gjorde i hemmamatchen mot Danmark (förlust 0-1) med den skillnaden att vi ska sätta våra chanser, säger Källström.

Hollandsproffset Rasmus Elm är inne på samma linje som Källström.

– Kan vi få samma matchbild som i hemmamötet då vi hade full kontroll och spelade rätt så bra så kan det gå riktig bra, säger Elm.

Lagkapten Henrik Larsson bryr sig inte alls hur det ser på planen. Bara Sverige vinner.

– Vi ska göra ett mål mer än de gör. Sen hur det ser ut spelar inte så stor roll, säger Larsson.

Mittbacken Daniel Majstorovic är full av självförtroende inför ödesmatchen mot Danmark.

– Vi ska spela vårt solida försvarsspel som vi har gjort hela kvalet. Vi ska absolut inte tänka på hur de spelar utan gå ut och spela vårt spel och det kommer vi göra på ett bra sätt, säger Majstorovic.

Kollegan i backlinjen, Mikael Nilsson, hoppas kunna kopiera den första halvleken mot Danmark i EM-kvalet 2007 då Sverige gjorde tre mål och ledde med 3-1 inför den andra halvleken.

– Vi försöker alltid titta på vad vi gjort bra i tidigare matcher och sen om man kan kopiera det till hundra procent det vet man ju aldrig, säger Nilsson.

Marcus Berg är segerviss inför kvällens rysare. Danmark är lillebror i det här sammanhanget.

– Vi har slagit de förr. Vi har mer erfarenhet av att gå till slutspel nu på senare år. Det talar för oss, säger Berg.

Martin Sundelius
Linn Nenzén
Dag Malmqvist
fotboll@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".