1 av 2
2 av 2
Allsvenskan

Åhlund vägrar tro på nedflyttning

Hammarby är näst sist i allsvenskan och har ett svårt program kvar. Men tränare Thom Åhlund vägrar tro att de spelar i superettan nästa år.

Thom Åhlund tog över som tränare för Hammarby efter Tony Gustavsson.

Då talades det om Åhlund-effekten, men Hammarby fortsatte att förlora sina matcher.

– Det är klart att det skulle känts bättre om vi tagit några segrar, nu är det som det är. Kvalplats är det bästa vi kan nå.

I derbyt mot AIK finns det inte bara poäng utan prestige att spela för och Åhlund har en tydlig bild av hur hans lag ska ställa upp.

– Vi ska bibehålla det försvarsspel vi haft, men vi måste bli oerhört mycket bättre i det offensiva spelet. Jag är övertygad om att vi kan bli betydligt bättre både individuellt och offensivt som lag än vi vart sista tiden.

Förutom AIK är det Trelleborg och Häcken som står för motsåndet, det är tre erkänt svåra lag att ta poäng mot. Men Åhlund har inte börjat tänka på superettan än.

– Det vägrar jag att göra. Jag har vetat att risken finns där sen jag tog jobbet, och visst finns det mental förberedelse på att det kan gå illa. Men jag vägrar att tro att det ska göra det, jag tror inte att Öis går rent i sina matcher heller.

Att du som hammarbyare tränar Bajen är ett hedersuppdrag, har du någon gång ångrat det?
– Nej, inte för en selund. Och nu blir utmaningen ännu större.

Paul Zyra
Lovisa Giertta

Paul.Zyra@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".