1 av 5
2 av 5
3 av 5
4 av 5
5 av 5
IFK Göteborg-Halmstad 2–2

Guldstriden lever tack vare Hysén

Tobias Hyséns två mål mot Halmstad gör att IFK Göteborg mot AIK i den sista omgången blir en direkt kamp om SM-guldet.
Radiosportens Per Kahl tar ut Lagens lirare:
IFK Göteborg: Tobias Hysén
Halmstad: Michael Görlitz

Det var ett drama med blåvita hjärtan i halsgropen. Änglar som kraschade men reste sig och till slut fick 2-2 mot Halmstad. Nu bjuder nästa söndag det guldparty alla väntar på.

Men efter en halvlek på Gamla Ullevi var det inte konstigt om en och annan AIK:are redan snidat på sig smoking och festat loss.

Halmstad ledde med 2-0 och IFK Göteborg spelade fotboll som hade kvalstrecksfeeling snarare än pyttipannadoft.

Det var en halvlek så långt från ett guldskimmer man kan komma. Långa bollar till ingen, pinsamt få målchanser och tafatt.

Halmstad var på väg att bli den mörka fallgrop som Blåvitt fruktat. Hallänningarna säkrade sitt kontrakt i matchen före och detta hade tydligen väckt krigarlust.

Halmstad var bra och Tim Sparv var grym. Men fotbollsmatcher består av två halvlekar. Det fick Brommapojkarna erfara senast. Det fick Halmstad erfara nu.

IFK gjorde byten, disponerade om laget och satte en krutdurk under Tobias Hysén. Det räckte.

Han gjorde, precis som mot BP, två mål och det var kvitterat och Gamla Ullevi exploderade. Och så gick han upp i skytteligatopp med 18 mål.

Men det fanns smolk i bägaren. Gustav Svensson fick en varning och är avstängd mot AIK. Men guldparty, det blir det ändå.


IFK Göteborg-Halmstad 2-2 (0-2)
0-1 Emir Kujovic (29), 0-2 Jonas Gudni Saevarsson (42), 1-2 Tobias Hysén (52), 2-2 Tobias Hysén (76).

Varningar, IFK Göteborg: Sebastian Eriksson, Gustav Svensson.
Halmstad: Tim Sparv, Emil Salomonsson, Magnus Bahne, Tomas Zvirgzdauskas.

Domare: Martin Ingvarsson, Hässleholm.
Publik: 16 687.

IFK Göteborg (4-5-1): Kim Christensen - Erik Lund, Ragnar Sigurdsson, Mikael Dyrestam, Tuomo Turunen (Hannes Stiller 46) - Stefan Selakovic, Gustav Svensson, Jakob Johansson, Sebastian Eriksson, Nicklas Bärkroth (Niclas Alexandersson 57) - Tobias Hysén.

Halmstad (4-4-2): Magnus Bahne - Emil Salomonsson, Tomas Zvirgzdauskas, Markus Gustafson, Mikael Rosén - Michael Görlitz, Jonas Gudni Saevarsson, Tim Sparv, Anel Raskaj (Azrach Mahamat 71) - Joe Sise, Emir Kujovic.


Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".