Allsvenskan

Jeglertz hoppar av som tränare för Dif

I den nya organisationen erbjöds han ett delat tränaransvar, men tackade nej till detta, skriver klubbens på sin hemsida.

Andrée Jeglertz hoppar av som fotbollstränare i Djurgården.

Efter en turbulent säsong lyckades Andrée Jeglertz föra Djurgården till fortsatt allsvensk tillvaro, med segrar i de tre sista allsvenska matcherna och i kvalet mot Assyriska.

Men därefter har Djurgårdens hela ledning bytts ut, och under nye sportsligt ansvarige Ingvar "Putte" Carlssons ledning är förändringar på den sportsliga sidan på väg.

Andrée Jeglertz har fått ett erbjudande om att fortsätta att arbeta för Djurgårdens A-lag. Förutsättningarna är de samma som skrevs i avtalet när han anställdes i november 2008, det vill säga med ett delat ledarskap, skriver klubben på sin hemsida.

Jeglertz tackar nej till erbjudandet, enligt Djurgården med motiveringen att han vill ha ensamt ansvar för A-laget, precis som han haft sedan början av sommaren.

"Jag har full respekt för att Andrée tycker så, men det stämmer inte överens med Djurgårdens tankar", säger Ingvar "Putte" Carlsson till hemsidan.

Jeglertz anställdes inför den gångna säsongen, och delade inledningsvis tränarrollen med Zoran Lukic, som fick sparken i början av juni.

Vid fredagens styrelsemöte är det meningen att den nya sportsliga organisationen ska vara klar.

Radiosporten/TT
Radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".