Spontana tankar om matchen

Mina första tankar, några minuter efter slutsignalen:

Den första halvleken var tidvis riktigt bra.

Anders Svensson såg ut att trivas bra i sin Elfsborgs-roll på mittfältet och samarbetet med Viktor Elm fungerade fint.

Tillsammans vann man många bollar i defensiven och i uppelsfasen var det Anders som kom ner och hämtade bollen i backlinjen samtidigt som Viktor drog iväg i långa löpningar.

Kul också att Svensson försökte sig på så många avgörande passningar - den i inledningen som gav Hysén friläget höll Jonas Thern-klass.

Och även om han aldrig riktigt kom loss och borde kunnat ha fått iväg bättre distansskott var det en fröjd att se Johan Elmander aktiv och delaktig på ett helt annat sätt än tidigare.

Mittfältsrollen är som klippt och skuren för honom.

Mikael Dorsin och Mikael Lustig krigade på i de så viktiga ytterbackspositionerna men gick bort sig några gånger, framför allt Dorsin på sin vänsterkant.

Andra halvlek var hela tiden tråkig och i en halvtimme nästan usel.

Italien höjde sig mot slutet och då syntes det verkligen vilken klasskillnad som råder när Sverige byter ut några spelare.

Vilket läge Isaksson fick i slutsekunderna! Och vilken usel språngnick! Kul ändå att se hur Isak inte kunde låta bli att garva när han rest sig upp.

Väl medveten om att det kommer att bli en och annan gliring från lagkamraterna efteråt...

(18 nov)
Richard Henriksson
richard.henriksson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".