allsvenskan

Wass/Jeglertz tränar Dif 2010

Andrée Jeglertz blir kvar som ena halvan av en tränarduo. Den andra halvan heter Lennart Wass.

Ny sportchef blir Stefan Alvén.

– Det är en stor ära att få jobba som sportchef i en så anrik förening som Djurgården, säger Alvén till klubbens hemsida.

På fredagen godkände Djurgården fotbolls styrelse förslaget på den nya sportsliga organisation som Ingvar "Putte" Carlsson, klubbens sportsligt ansvarige, föreslagit.

En del av tränarstaben är helt klar till nästa allsvenska säsong: Lennart Wass.

– Jag kommer att vara en av tränarna i konstellationen. Det känns fantastiskt inspirerande, säger Wass till Eurosport på nätet.

– Jag ser fram emot att få vara med och producera många nya, unga förmågor.

Wass är i dag tränare för Stockholms distriktslag för pojkar födda 1994 och har en lärartjänst på Enskedeskolan.

Enligt Djurgårdens hemsida blir det den nuvarande tränaren Andrée Jeglertz som, trots att han tidigare meddelat att han endast var intresserad av jobbet om han får vara ensam huvudtränare, som delar tränaransvaret med Wass.

Får man tro Ingvar "Putte" Carlsson är det dock inte skrivet i sten.

– Han har ett gällande kontrakt och vi ska fråga honom igen. Han har ännu inte tackat ja, säger Carlsson till TV4:s Fotbollskanalen.

Ny sportchef blir Stefan Alvén. Han spelade back i Djurgården under åren 1995-1999 och satt under 2005 i klubbens styrelse som juridiskt sakkunnig. De senaste åren har han arbetat med juridiska frågor för Djurgården.

– Det jag kommer att jobba allra hårdast med är att se till att de spelare som kommer till Djurgården utvecklas så mycket som det bara är möjligt, säger Alvén till klubbens hemsida.

Helt nytt för föreningen är att det skapas en fristående enhet för individuell utveckling, där Bo Augustsson är tänkt att bli ansvarig.

Där ska spelare i såväl A-lag som äldre ungdomslag få individanpassad träning.

Radiosporten/TT
fotboll@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista