1 av 2
2 av 2
Fotboll

Henrik Larsson tar över Bois

Superettanklubben Landskrona Bois bekräftar att den förre landslagsspelaren Henrik Larsson blir deras nye tränare de kommande två säsongerna.

Henrik Larsson avslutade sin spelarkarriär för en dryg månad sedan, och sa då att han tänkte sig att fortsätta med fotbollen som tränare.

– Det kändes direkt när jag tagit en diskussion med några vänner och familjen att det här var väldigt intressant. Det känns helt rätt för egen del, säger Larsson.

Larsson ersätter den tidigare tränaren Anders Linderoth, som sparkades för några veckor sedan.

Den förre landslagsstjärnan blir huvudtränare och har ännu inte utsett en assisterande tränare.

– Jag behöver en assisterande som behöver hjälpa mig. Jag har några namn som jag har tänkt på och sen får vi se vad vi kan komma fram till, säger Larsson på presskonferensen.

Larsson har inte fått några andra erbjudanden från klubbar. Landskrona var den första och enda föreningen som visade intresse.

– Jag börjar jobbet direkt efter presskonferensen med att ta ett snack med klubbens fystränare för att se hur vi kna lägga upp försäsongen, säger Larsson.

Han erkänner att han har dålig koll på dagens trupp.

– Men om jag ska vara ärlig så är det nog ganska bra. Vi börjar om på noll allihopa. Alla måste bevisa för mig och mitt team att det är just de som ska spela, säger Larsson.

Läs även:

Radiosporten
fotboll@sr.se

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista