1 av 2
2 av 2
landslaget

Allbäck: "Hoppas övertala Zlatan till att vara med"

Det svenska fotbollslandslaget vill ha med Zlatan i den nya satsningen och hoppas att han ska hitta motivationen till spel i blågult igen.

– Vi diskuterar givetvis att åka ner och träffa honom. Men vi kan ju inte vrida hans arm bakom ryggen för att han ska spela. Han måste ju vilja själv. Men det är vår förhoppning att övertala honom att var med i den nya satsningen, säger Marcus Allbäck.

ÄVen förbundskapten Erik Hamrén pratar om vikten av att det är en motiverad  Zlatan Ibrahimovic som kommer tillbaka till landslaget.

– VI har inte haft någon mer kontakt. Hans program är otroligt späckat med match var tredje dag och långa resor med Barcelona. Så han ska få ta sin tid och fokusera på det som är viktigast just nu. Det är Barcelona. Sen får landslaget komma så småningom. Det tror jag är det absolut bästa för hans skull, säger Hamrén.

När börjar det bli viktigt att Ibrahimovic är med?
– Det är ju alltid viktigt att ha de bästa spelarna med. Men man får också kolla på belastning och motivation. Är man motiverad och hungrig är man en bättre spelare. Min förhoppning är att Zlatan ska var det så småningom, säger Hamrén.

Finns det en risk att han inte är med när EM-kvalet drar igång hösten 2010?
– Jag har lärt mig att som tränare inte fundera så mycket på saker som händer längre fram. Det tar så mycket energi och den energin ska man lägga på något som man kan göra något åt här och nu.

Radiosporten
fotboll@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista