Semester slut, börja jobba (blogga!)

Semestern är över och jag är nu tillbaka på jobbet. Läser i dagens tidningar om de allsvenska lagens första försäsongsträningar och känner mig fortsatt nöjd med "lägga-av-beslutet".

Särskilt som jag igår fick sätta tänderna i ett nytt FotbollsArena avsnitt och det tillsammans med Martin Marhlo, comebackandes från föräldraledighet.

I had a blast. Programmet blev bra och särskilt kul att vi fick tag på Premier Leagues enda dugliga svensk, Sebastian Larsson.

Riktigt kul att snacka med honom, det verkar vara en soft snubbe.

Men man kan ju undra vad Seb har sett för galenpannor under sina år i England, när han beskriver lagkamraten Lee Bowyer som en "lugn kille"....

Seb lät för övrigt (och förståeligt) riktigt förvånad när vi fejsade honom med uppgiften om att han som ung brukade springa och hålla i sin egen tröja (!) medan han spelade.

Men vi fick det bekräftat. Och uppmanade honom att nyttja det i nästa målgest, kanske redan i helgen mot United.

Förresten, vilken superskräll att Leeds slog ut Man United i söndagens FA-cup! Jag hade gett hur mycket som helst för att vara en fluga på väggen när Alex Ferguson hade sin matchgenomgång igår. Det bör ha gått rätt så hett till.

(5 jan)
Richard Henriksson
richard.henriksson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".