afrikanska mästerskapen i fotboll

Fifa: "Vi kan lära oss av Angola"

Efter attackeen mot det togolesiska landslaget i Angola, försäkrar nu internationella fotbollsförbundet (Fifa) att man gör allt för att garantera säkerheten för VM.

Attackerna i Angola skedde i en orolig provins och likheter kan inte dras med Sydafrika.

– Men det finns ändå något att lära av situationen, säger den lokala organsiationskommitéens chef Danny Jordaan.

– Säkerheten måste ständigt ses över, det kan vi lära av det som hände i Angola, säger Fifas man i Sydafrika, Danny Jordaan, som var med i den tekniska kommitté som rekomenderade att Angola skulle få arrangera Afrikanska mästerskapen.

Men han vill inte offentligt kritisera Angolas regering för den säkerhetsbedömning de gjorde angående den oroliga Cabinda-enklaven.

Det sydafrikanska försvaret försäkrar att man är förberett på allt inför VM i Sydafrika senare i år. Och att beredskapen är högre än under förra VM i Tyskland.

Togos lag som kallades hem av sin regering efter den dödliga attacken mot deras busskonvoj, kommer inte att drabbas av några disciplinära åtgärder för att regeringen la sig i sportsliga angelägenheter, enligt Danny Jordaan.

Togo har diskvalificerats sen de inte dök upp till matchen mot Ghana.

Läs även:


Margareta Svensson, Johannesburg
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".