Inför VM i Sydafrika

Hansson fortfarande med i VM-racet

Den svenske domaren Martin Hansson är en av 30 huvuddomare som är kvar i konkurrensen att få döma VM i Sydafrika, trots att han missade Thierry Henrys hands i play off-matchen mot Irland.

Den svenske domaren Martin Hansson är en av 30 huvuddomare från totalt 28 länder som fortfarande har chansen att agera gräsets rättsskipare under sommarens fotbolls-VM i Sydafrika.

På fredagen gallrades ytterligare sju domarteam bort, och i maj kommer Fifa att välja ut 24 domarlag som är tänkta att döma i VM, enligt Svenska fotbollförbundets hemsida. Övriga sex team blir reserver på hemmaplan.

Hansson var möjligtvis något nervös inför uttagningen, med tanke på hur uppmärksammad hans miss i play off-matchen till VM mellan Irland och Frankrike i november blev.

Hansson missade att Frankrikes Thierry Henry tydligt tog bollen med handen innan han spelade fram till Frankrikes 1-1-kvittering.

Frankrike tog därmed platsen till VM-slutspelet på Irlands bekostnad.

Hansson kommer att assisteras på linjerna av Henrik Andrén och Stefan Wittberg.

Radiosporten/TT
Radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".