1 av 2
2 av 2
England

"Svennis" lämnar Notts County

Det har spekulerats länge. Nu är det klart. Sven-Göran Eriksson lämnar Notts County.

Nyheten om att "Svennis" var klar som sportchef för Notts County i den engelska fjärdedivisionen slog ned som en bomb i somras.

Ett femårskontrakt skrevs på men det höll inte längre än en halv säsong. Klubben har bytt ägare och "Svennis" lämnar klubben.

Med värvningar som Sol Campbell och Kasper Schmeichel skulle man ta sig till Premier League på fem år. Ägarna lovade att spendera miljontals pund för att nå målet.

Men illusionen sprack snabbt. Campbell lämnade klubben efter endast en match. Hasse Backe lämnade tränaruppdraget då de utlovade pengarna till nyförvärv uteblev.

Innan jul försvann de mystiska ägarna och klubben togs över av ordföranden Peter Trembling. Ända sedan dess har han och Sven-Göran Eriksson letat efter finansiärer som kan ta över klubben.

Nu är det alltså klart att en grupp lokala affärsmän köper klubben för ett pund. Drömmen om Premier League är borta. I stället handlar det om att rädda klubben undan från det skuldberg som byggts upp sedan i somras.

I samband med köpet lämnar "Svennis" klubben omedelbart. Genast kopplades han samman i pressen med jobbet som föbundskapten för VM-klara Nigeria.

Mer läsning:
Anton Boström
fotboll@sr.se   

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".