Fotboll

Rival kan rädda krisklubben Pompey

Konkurshotade fotbollslaget Portsmouth erbjuds ekonomisk hjälp, från oväntat håll.

Det är Premier League-rivalen West Ham. I en intervju med Talksport radio säger sig West Hams delägare David Gold vara villig att låna "Pompey" 10 miljoner pund, motsvarande cirka 113 miljoner svenska kronor, pengar som klubben är i skriande behov av för att kunna betala sina skatteskulder.

Portsmouth har det tungt i ligan och ligger sist i tabellen, men de ekonomiska bryderierna har en längre tid varit det största problemet.

Senast den 1 mars måste klubben ha betalat sina skatteskulder på 11,7 miljoner pund, motsvarande cirka 132 miljoner svenska kronor, annars väntar konkurs.

Portsmouth självt vill försöka lösa situationen genom att sälja spelare - trots att transferfönstret är stängt. Frågan diskuteras nu mellan det brittiska fotbollsförbundet, FA, det internationella fotbollsförbundet, Fifa, och de andra 19 Premier League-klubbarna.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista