Foboll

Bridge tackar nej till VM i Sydafrika

Otrohetshistorien som skakar engelsk fotboll fortsätter. På torsdagen meddelade Wayne Bridge att han tackar nej till spel i sommarens VM.

"Det har alltid varit en ära att spela för England. Men efter noggrant övervägande tror jag att min position är ohållbar och eventuellt också splittrande", förklarar Brigde sitt beslut i ett pressmeddelande.

Chelseas mittback John Terry blev tidigare i år av med lagkaptensbindeln efter skriverier om att han varit otrogen med Bridges före detta flickvän.

"Jag har funderat mycket på min situation efter de senaste veckors skriverier. För lagets skull, och för att undvika oundvikliga störningsmoment, är jag inte längre tillgänglig för landslagsspel", säger vänsterbacken som gjort 36 landskamper.

Bridge spelade tidigare tillsammans med Terry i Chelsea, men representerar numera Manchester City - och lagen möts i Premier league under lördagen.

Englands förbundskapten Fabio Capello får nu ge sig ut på jakt efter dugliga vänsterbackar, då förstavalet, Chelseas Ashley Cole, är långtidsskadad.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se