Fotboll: Allsvenskan

Snön kan göra att hemma blir borta

De allsvenska klubbarna har stora problem inför premiären – på Kopparvallen ligger 60 centimeter snö.

Hittills har inga matcher flyttats på grund av vädret – men det är fortfarande oklart om den allsvenska fotbollspremiären kan genomföras exakt som planerat.

För Häckens del lutar det åt att matchen mot Djurgården den 14 mars spelas på Borås arena i stället för på Rambergsvallen.

Rambergsvallen ser just nu ut som skidstadion i Falun.  Planen skulle gå att få i spelbart skick till premiären nästa helg, men Häcken är oroliga för vilka konsekvenser det får för kommande matcher.

Huvudspåret är i stället att flytta matchen till Borås arena och klubben hoppas kunna komma med ett besked inom kort.

Även Åtvidabergs hemmapremiär mot Gefle den 22 mars är i riskzonen. Just nu är det 60 centimeters snö på Kopparvallen, och klubben funderar på att be allmänheten komma dit och skotta.

Måndagens snöfall i Stockholm gav anledning att undra om supercupfinalen mellan AIK och IFK Göteborg verkligen ska kunna spelas på Råsunda på lördag. Svaret är ja, enligt Stefan Cårebro, arenachef på Råsunda.

Planen är tjälfri och Cårebro & Co har täckt över den så att den är skyddad. Gräset är dock inte direkt grönt utan snarare brunt – men det kommer att vara ett hyggligt underlag.

Nu jobbas det med att få bort snön från läktaren och det är klart att alla sektioner på Råsunda inte kommer att vara öppna på supercupfinalen. Cårebro säger att 21 000 åskådare kommer att få plats.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista