1 av 2
2 av 2
Fotboll

Sydafrika är redo för VM-fest

Idag är det 100 dagar kvar till Fotbolls-VM i Sydafrika – det firas med fest i landets största städer.

Fifa har avslutat en inspektionsrunda till de tio VM-arenorna och vill en gång för alla sudda bort alla tvivel om att Sydafrika inte skulle vara redo att stå som värd för arrangemanget.

– Det har varit en lång väg att gå med att övertyga folk, till och med i vår egen organisation, sa Fifas ordförande Sepp Blatter på en presskonferens i dag.

– Vi vill ge något tillbaka till Afrika som har gett fotbollen så mycket, Fifas inspektionsrunda av de tio VM-arenorna visade att det mesta är klart, så när som på detaljer, fortsatte Blatter.

Biljettförsäljningen har gått sämre än väntat. Och nu har man utökat antalet biljetter som säljs i den lägsta priskategorin – för att vara säker på att arenorna ska fyllas.

Men den utlovade gratisutdelningen av biljetter till byggjobbarna har det varit sämre med.

– Jag har inte råd att köpa biljetter, det är bara de fast anställda som får biljetter, säger Longsane Nthlovu, som har jobbat med Soccer City-arenan i Johannesburg i tre år.

Margareta Svensson, Johannesburg
radiosporten@sr.se

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".