1 av 3
2 av 3
3 av 3
inför fotbollslandskampen: wales - sverige

Allt ljus på debutanten och nye högerbacken mot Wales

Sveriges uppladdning inför höstens EM-kval drar på allvar igång i och med kvällens landskamp borta mot Wales.


Här är startelvan:

Radiosportens expertkommentator Ralf Edström:

Landslagsveteranen Anders Svensson gör sin 105:e landskamp mot Wales. En som är betydligt färskare i blågult är West Bromwichs mittback Jonas Olsson, som väntas debutera i kväll.

Snart 27-årige Olsson, ursprungligen från Landskrona, gick via Holland till Premier league. Sejouren blev tyvärr bara ettårig, eftersom West Bromwich ramlade ur högstaligan.

Men den här säsongen är laget med den hårdföre svenske mittbacken på väg tillbaka i finrummet igen.

– Förhoppningsvis är vi på väg upp igen, säger Olsson till Radiosporten.

Målet med landslagsspelet är givet.

– Klart man vill vara med när EM-kvalet börjar i höst.

Träningslandskamper brukar vara ett utmärkt tillfälle för experimenterande. Det tydligaste experimentet inför Walesmatchen verkar bli Sebastian Larssons reträtt från högermittfältare till högerback.

– Jag håller helst av allt till på mittfältet. Det ska jag absolut inte sticka under stolen med, säger Larsson till Radiosporten.

– Men nu får man se hur det är att spela ytterback och sen får man se hur vi går vidare med det, tillägger Birminghammittfältaren.

Fick Hamrén tjata väldigt länge på dig för att övertala dig?
– Nej, vi hade ett kort samtal före samlingen där han berättade sina funderingar och ville kolla så att jag inte var helt emot det. Vill han att jag ska pröva som ytterback så får man göra det.

Kan du tänka dig en landslagskarriär som ytterback?
– Klubbfotboll och internationell fotboll är olika. Jag vill ju inte bli permanent ytterback, men sen får man se vad som händer i landslagssammanhang.

Radiosportens expertkommentator Ralf Edström vill se följande matchbild mot Wales i kväll.

– Jag hoppas att Sverige kjan styra spelet och ha mycket boll i högt tempo. Jag vill att vi får fram våra ytterbackar och att vi vinner matchen, säger Edström.

Radiosporten sänder matchen med start 20.45 i P4, webbradion och mobil.sr.se.


Paul Zyra
Martin Sundelius
fotboll@sr.se

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".