1 av 2
2 av 2
allsvenskan

Supportrar hotade AIK:s storstjärna

Ett gäng förmodade Hammarbysupportrar stormade AIK:s träning på onsdagen och riktade hot mot AIK:s nyförvärv, den tidigare Hammarbyspelaren Sebastián Eguren.


– Jag är inte förvånad, men det känns väldigt sorgligt, säger AIK:s sportchef Björn Wesström till TT.

AIK fick ovälkommet besök på sin träning på Skytteholms IP när ett 15-tal omaskerade personer tog sig in och försökte nå Sebastián Eguren.

– Jag vet inte vad de tillhörde, men det är väl logiskt att tro att de är knutna till Hammarby. De gick rakt in på planen och vi samlade vår spelargrupp och gänget kom fram och konfronterade den.

TT: Blev det något handgemäng?
– Nej, det hade inte blivit så bra så det försökte vi undvika. Och det gjorde vi också.

TT: Kommer ni att höja säkerheten efter det som inträffat?
– Vi har hög säkerhet, men sånt här är svårt att försvara sig mot. I så fall får vi börja gräva skyttegravar runt anläggningarna.

TT: Hur mår Sebastián Eguren?
– Han är kvar vid träningsanläggningen (vid 13.30-tiden) och är vid gott mod. Vi har en säkerhetsapparat runt Sebastián som individ och i det här fallet agerade ju laget säkerhetsapparat också.

En av spelarna som skyddade Eguren är mittfältaren Bojan Djordjic, som tillsammans med övriga spelare bildade en skyddande ring kring sin lagkamrat.

– De fick föra fram sitt budskap. Vi står bakom Sebastián, säger mittfältaren Bojan Djordjic till Svenska Dagbladet på nätet.

Hammarbys så kallade supportrar skrek enligt Björn Wesström att Eguren är "en svikare", "vi ska ta dig" och "det här är bara en varning" innan de lämnade planen.

TT
fotboll@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".