1 av 2
2 av 2
Allsvenskan

Nilsson: "Molins blir ett utropstecken"

Malmö FF:s Guillermo Molins kan bli allsvenskans stora profil säsongen 2010. Men tränare Roland Nilsson är osäker på hur länge han stannar i klubben.

Kan Guillermo Molins bli allsvenskan största profil i år?

– Ja, det får vi hoppas. Att han mognat som vi tror att han har gjort, viktigt att han är beredd att ta det jobbet som krävs för att bli bäst och utvecklas väl i det.

Vad tänker du på då?

– Förra säsongen var det fram och tillbaka i prestationerna, han har stor arbetskapacitet som inte utnyttjades för fullt, det har vi pratat om. Om han har viljan att lära sig saker och bli än bättre, så blir han ett stort utropstecken.

Menar du, som gammal back, att han ska bli bättre defensivt?

– Ja, det är en bit, men även offensivt. Han behöver variera anfallsspelet och inte bli förutsägbar som i höstas, det har han blivit bättre på redan.

Om han blir en stor profil, får ni behålla honom i höst?

– Det vet man inte. Vi har sett det förut när vi fått fram en bra spelare och fått dem att spela som vi vill, då kommer det någon med pengar och köper upp dem.

Hur underbart skulle det vara om Wilton Figueiredo lärde sig att passa istället för att skjuta själv?

– Ja, det var en frustration förra säsongen. Han kom till klubben och skulle göra alla mål för MFF, han kände att han var tvungen att axla det ansvaret. Det var frustrerande för honom att han skulle göra målen, så han letade situationer för sig själv istället för tillsammans med de andra.

Hur har ni jobbat med det?

– Vi pratade om det under hösten, när han satt på bänken. Att han måste tänka sig för på plan, kan han spela fram till 20 mål behöver han inte göra så många mål själv. Det kommer betyda att andra spelar fram honom också.

Har du sett en förändring hos honom?

– Ja, det är en annan Wilton. Han har jobbat hårt för att vara i bättre fysisk form, han är med mer i spelet och har jobbat hårt, både med passningar och i det defensiva spelet.

Andreas Matz
Lovisa Giertta

Radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".