1 av 2
2 av 2
Allsvenskan

I år prioriterar Elfsborg allsvenskan

Förra året satte Magnus Haglunds Elfsborg matcherna mot utländska lag högt på listan. Säsongen 2010 är det allsvenskan som kommer i första hand. Sen Europa.

Vilken spelartrupp ni har i år!

– Ja, det känns givetvis bra. Vi har skickliga bollspelare vilket vårat spel bygger på. Vi vill besegra motståndarna med ett etablerat passningsspel, då krävs det skicklighet.

– Jag har valt att rekrytera spelare med de egenskaperna, ska man vara med i Elfsborgs trupp måste man vara en kompetent fotbollsspelare.

Kan ni rekrytera spelare som inte fått fram sin fulla potential innan, men som är rätt för Elfsborg?

– Ja, det är klart att vårat sätt att spela skiljer sig från andra klubbar. Vi är det laget som har störst bollinnehav, vissa spelare får problem med det, medan det passar utmärkt för andra.

Blir det svårare att rekrytera spelare då?

– Vi ställer höga krav på våra spelare. Det är få som lyckas i Elfsborg de första 6-12 månaderna, det är nästan alltid så att de blir bra det andra året de är här. Därför har jag väldigt låga förväntningar på nyförvärv.

Synd att ni haft spelare som blivit trötta av alla matcher ute i Europa och sen inte kan prestera i allsvenskan?

– Nja, så är det inte alltid, men det gäller att lära sig det. Vi måste prioritera upp allsvenskan. Vi fokuserade mycket på matcherna i Europa förra året, det var stora matcher. Målet i det långa perspektivet är såklart att ta sig till Champions league, men då måste man vinna allsvenskan först.

– Vi kommer att se en annorlunda prioritering av matcherna under den perioden vi även spelar utomlands.

Vad kommer ni göra annorlunda?

– Ja, rulla mer på materialet. Spela några på torsdagsmatcherna i Europa och spara några av de avgörande spelarna till söndagsmatcherna i allsvenskan.

Ni spelade bra mot toppmotstånd i kvalet till Champions league, var ligger det svåra att växla upp i tempo när motståndarna inte gör det?

– Jag tror att alla upplever det som svårt. Det krävs två för att dansa och två bra lag för en bra fotbollsmatch.

Richard Henriksson
Lovisa Giertta

Radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista