1 av 2
2 av 2
Fotboll

Stängt för alla på Stadion

Stängda läktare betyder stängt även för styrelsen och journalisterna. Det har Djurgården bestämt inför söndagens allsvenska hemmapremiär.

– Vi har valt att följa reglerna så extremt noga vi kan, så därför kommer vi stänga för alla de funktionärer som enligt tävlingsbestämmelserna måste vara på plats, säger Jonas Riedel informationsansvarig hos Djurgården till Radiosporten.

Finns det ytterligare några undantag?

– Sändande bolag från radio och tv som vi har bindande avtal med. Men i övrigt finns det inga undantag vare sig från klubbar, media eller förbundshåll.

Det var efter publikinvasionen på planen i den allsvenska kvalmatchen mot Assyriska i höstas, som Djurgården straffades med en match inför tomma läktare. Nu har Djurgården bestämt att enbart den personal som enligt tävlingsbestämmelserna måste finnas på plats är välkommen till Stockholms stadion på söndag.

Svenska fotbollförbundet och dess disciplinnämnd menar att Djurgården feltolkat beslutet, att styrelsen som arrangör får tillåtelse att se matchen och att medier inte heller måste uteslutas, men att Djurgården har rätt att utestänga alla.

- Teoretiskt sett kan man stänga ute vem som helst, Djurgården råder över evenemanget helt själv, säger Svenska fotbollförbundets chefsjurist Krister Malmsten till Eurosports hemsida.

Radiosporten sänder matchen i sin helhet i webbradion och på mobil.sr.se med start kl 15 på söndag.

Tidigare nyhet:
Fotbollsarena Radiosporten:

Mats Dahlberg och TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".