fotboll - damer

Göteborgs FC tippas ta guldet i höst

Torbjörn Nilssons lag tippas vinna SM-guld.

Torbjörn Nilsson blev förskräckt när han fick beskedet i Stockholm idag.

Laget som han tränar i damallsvenskan, Göteborg, pekas ut som huvudfavorit till SM-guldet, i det traditionella tips som journalister, spelare och tränare ligger bakom.

37,8 procent trodde på Göteborg, närmast före Malmö (28,2 procent). Regerande mästaren, Linköping, fick 20 procent medan de senaste säsongernas obestridliga gigant, Umeå IK, bara fick ströröster, 2,2 procent.

På upptaktsmötet visade tränare Nilsson tydligt att han helst INTE ville ha favoritskapet.

Tvåa i tipsen kom Malmö, och först på tredje plats regerande mästarlaget Linköping.

Det som talar för Göteborg anses vara att klubben behållit fjolårets trupp och förstärkt med Lisa Dahlqvist, som lämnar Umeå.

Just Linköping och favorittippade Göteborg möts i premiären den 3 april, men det är mycket tveksamt om matchen kan spelas på Folkungavallen. Förbundets inspektion den här veckan lär ge besked.

Helt klart är att två matcher i premiären INTE kan spelas på ordinarie arena, dels nykomlingen Jitex som tvingas flytta till en konstgräsplan - och dels Djurgården som flyttar sin match till Stockholms Stadion.

För Jitex och Kristianstad var upptaktsträffen inte lika munter.

Nykomlingen Jitex tippades av 31 procent att åka ur följd av Kristianstad (23,3 procent) i konkurrens med AIK (22,2 procent).

Kenneth Range, Bengt Skött och TT