Fotboll

AIK: "Vi ville ha kvar Stahre"

Sportchefen Björn Wesström tar över tränarsysslan i AIK efter mästartränaren Mikael Stahre, som lämnar mot klubbens vilja.


Regerande mästarna AIK har inlett svagt och ligger först på 13:e plats, med sex inspelade poäng på åtta matcher.

Klubben bekräftar nu att Mikael Stahre har sagt upp sig som chefstränare för klubben.

– Det här är helt och hållet mitt eget beslut, säger Mikael Stahre i ett pressmeddelande.

– Jag har hela tiden känt AIK:s stöd, men vill pröva min förmåga i en internationell klubb. Det är få svenska tränare förunnat att få arbeta utanför Skandinavien.

Hans ersättare är redan klar. Sportchefen Björn Wesström tar över med omedelbar verkan.

– Tidpunkten är inte den jag önskat, men att vara chefstränare i AIK är det finaste jobbet man kan ha i Fotbolls-Sverige, säger Björn Wesström som också fortsätter som sportchef.

Björn Wesström har tidigare varit ansvarig för AIK:s juniorlag och han var också assisterande tränare bredvid Mikael Stahre i Väsby United.

Klubbens vd, Mats Gustavsson, bekräftar för Radiosporten att Wesström är ett andrahandsval. Helst hade klubben sett att Stahre fortsatt i AIK.

– Vi kämpade för att behålla honom. Men han ville antagligen något annat, säger Gustavsson till Radiosporten och tillägger:

– Timingen är olycklig givetvis.

Mikael Stahre gjorde sin första säsong som allsvensk huvudtränare förra året och det blev . Han hade dessförinnan haft hand om Väsby som han tog upp till Superettan och varit assisterande AIK-tränare. Nu väntar Grekland och klubben Panionios.

Martin Hedberg
Martin Sundelius
Lasse Persson
fotboll@sr.se

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista