Fel fokus i Gnaget

Vad är det egentligen som händer med de regerande svenska mästarna AIK?

När man, lite turligt, fick 1-0 tidigt mot Djurgården igår trodde jag att knutarna äntligen skulle släppa. Att vi äntligen skulle få se ett AIK som vågade spela ut.

I stället dog allt, vilket tycker jag visar hur bräckligt lagets psyke just nu är. Att minsta motgång får hela laget att falla likt ett korthus.

Självklart ska Bojan Djordjic ha straff när han blir nersparkad av Yosif Ayuba efter en halvtimmes spel. Och visst hade AIK förmodligen punkterat matchen med ett 2-0-mål där.

Men. Ett mästarlag likt AIK anno 2009, hade inte lagt så mycket kraft och fokus på den situationen att man bjuder in Djurgården i matchen.

Och ett mästarlag likt AIK anno 2009 har inte en målvakt som match efter match bjuder motståndarna på mål och målchanser.

Men med det sagt, jag får en känsla av (och uttalanden i dagens tidningar styrker den tesen) att Tomi Manoojas misstag blir ytterligare ett "felaktigt" fokus för övriga spelare.

Vi snackar om ett lag som har gjort sex mål på tio spelade omgångar. Det är ett problem lika stort som att man har en målvakt som just nu är helt under isen.

(3 maj)
Richard Henriksson
richard.henriksson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista