fotboll

Björklund övertygad om att Zlatan får stanna

Zlatan Ibrahimovic kommer att få behålla sitt jobb i Barcelona. Det är Radiosportens Spanienexpert Joachim Björklund övertygad om efter ligaguldet.

Zlatan Ibrahimovic har vunnit ligatitlar med såväl Ajax, Juventus och Inter. Så blev också fallet under hans första år med Barcelona.

Spanienbaserade Joachim Björklund, tidigare spelare i Valencia och svenska landslaget, tror att det även kan bli verklighet i framtiden. Trots envisa rykten om att Ibrahimovic kan vara på väg bort.

– Jag tror och tycker själv att han ska vara kvar där. Visst att det varit lite tyngre där nu de sista månaderna. Men han är fortfarande en fantastisk spelare och jag är övertygad om att han har jobb för Barcelona, säger Björklund till Radiosporten.

I guldmatchen mot Valldolid, som Barcelona vann med 4-0, fick den svenske anfallaren komma in på planen först i den 79:e minuten.

– Tio minuter är bättre än inga minuter. Han håller sin fantastiska svit med att vinna ligan varenda år, det tror jag han har gjort varje år sedan han flyttade från Sverige så jag är helt säker på att han är nöjd och glad i dag också, säger Björklund.

Om Barcelonas insats i söndagskvällens match säger han:

- De hade ett par nerviga minuter i första halvlek, i andra var det mer champagnefotboll. Man gör två mål till och hade kunna göra några till, det var två väldigt snygga mål av Messi.

Björklund tycker att Barcelona är värdiga segrare av den spanska ligan. Hela 99 poäng på 38 matcher, och 98 gjorda mål.

– Enda lilla besvikelsen är Champions league, där hade man förväntat sig att vinna mot Inter. Man kan inte vinna allt och att upprepa fjolårets succe visste vi var i stort sett omöjligt. Man har gjort en väldigt bra säsong igen, säger Björklund.

Sophie Gill
sophie.gill@sr.se

Kenneth Range
kenneth.jansson@sr.se