Nordkorea klart för fotbolls-VM=SANT

Om du inte blir övertygad här så får jag väl hänvisa till....till...till Fifas hemsida, eller Wikipedia, eller varför inte Radiosportens hemsida - där du i och för sig redan är inne. Men testa vår VM-sajt....vänta, det är ju exakt där du är - hur som helst nånstans här på VM-sajten finns bevis på att Nordkorea är med i fotbolls-VM för andra gågngen i historien.

För det är sant att de varit med en gång tidigare - sant är det också att det då gick riktigt bra och de slog ut stormakten Italien i gruppspelet och hade Portugal i gungning i kvartsfinalen innan en viss Eusebio vaknade och vände matchen.

I nordkoreanska medier kan det mycket väl ha framställts som om Nordkorea vann turneringen - och vunnit alla andra VM som spelats. DET är i så fall INTE sant. Nordkoreanska medier påstås också göra gällande att det när nuvarande presidenten Kim Jong Il föddes tändes en ny stjärna och dubbla regnbågar syntes på himlen.

Så om du bara fått veta genom norkoreansk TV, Radio eller tidning att landet spelar VM i Sydafrika och tvivlar så kan jag härmed meddela att...DET ÄR SANT, NORDKOREA SPELRA VM MOT BRASILIEN; ELFENBENSKUSTEN OCH PORTUGAL.

Men tro inte på att Kim Jong Il har vävrldens bästa minne, inspirerat hela världen att ta efter hans diskreta mode, slog 11 hole in ones på sin första golfrunda, skriver operor och är världens bäste poet.


Jonas Enarson

jonas.enarson@sr.se