Häcken måste börja vinna - KFF på uppåtgående

Häcken ligger precis ovanför kvalstrecket, förlorar de hemma mot Kalmar kan de på allvar bli inblandade i bottenstriden.

Nuläget: Häcken ligger på 13: plats i tabellen med 15 poäng, samma som Gefle och Djurgården, men med sämre målskillnad.

Hisingelaget har gått mållöst från sina fyra senaste hemmamatcher, om de inte gör mål mot Kalmar är det nionde gången genom tiderna som ett allsvenskt lag inte nätar i fem eller fler raka allsvenska hemmamatcher.

Kalmar är sexa med 18 poäng och tog en imponerande skalp senast mot suveräna Helsingborg.

Och laget har en uppåtgående trend med 14 poäng de senaste sex allsvenska matcherna. Det är fler än något annat lag.

Häcken har bara tagit fyra poäng på de sex senaste matcherna. Endast TFF tog färre med tre poäng de sex senaste matcherna.

Inbördes möten: Det är fjärde gången Häcken tar emot KFF i allsvenskan, och på sex försök har de aldrig vunnit mot smålänningarna.

Två av mötena i Göteborg slutade oavgjort, det andra vann KFF.

Häcken har bara gjort ett mål på tre hemmamatcher mot Kalmar, räknar man in de tre bortamatcherna har laget gjort två.

Häcken har förlorat sina tre senaste hemmamatcher och är inne i en rejäl svacka. De har förlorat sex av de åtta senaste matcherna och har bara gjort fem mål på de senaste tio.

  • BKH har inte hållit nollan på de åtta senaste matcherna. Endast TFF har spelat fler raka matcher utan att hålla nollan.
  • Häcken har tagit tio poäng på de fyra matcherna som Johan Lind funnits med i startelvan. Senast Häcken förlorade en allsvensk match då Johan Lind kom till spel var den 14 september 2009 mot AIK (2-0).

KFF har sex raka bortamatcher utan förlust. Att laget har gått sju eller fler bortmatcher utan förlust i rad har bara hänt tre gånger i klubbens historia. Rekordet är elva matcher.

Dessutom har KFF tre raka segrar i ryggen inför mötet med Häcken, rekordet är sex matcher och sattes 2008 och tangerades 2009.

Och laget är det enda i årets allsvenska utan en enda bortaförlust, de har vunnit en och spelat sex oavgjorda.

  • Endast 2004 spelade KFF fler raka förlustfria bortamatcher från säsongsstart. Då kom första förlusten i den elfte bortamatchen.
  • Henrik Rydström har hittills inte missat en enda spelminut i Allsvenskan 2010.
  • Sedan Etrit Berisha tog över som förstemålvakt har KFF fyra segrar och ett kryss.
  • KFF:s brassar har gjort tio av klubbens 16 mål i Allsvenskan 2010.
  • Daniel Mendes är avstängd.

Källa: Infostrada.