Fotbolls-VM

Maradona öppnar för Milito i VM

Leo Messi och Gonzalo Higuain verkar vara förstavalen – men Diego Militos form gör konkurrensen stenhård i Argentinas anfall.
– Vi har inga givna spelare eller reserver, säger Maradona.

Förbundskapten Diego Maradona har sex anfallare att välja mellan i sommarens VM.

Förutom superstjärnorna från La Liga, Messi och Higuain, finns Manchester Citys Carlos Tevez och Maradonas egen svärson Sergio "Kun" Agüero från Atletico Madrid.

Där finns också folkets egen favorit, Boca Juniors helgonförklarade 36-åring Martin "Sankt" Palermo, som såg till att Argentina tog sig till VM med sitt sena mål mot Peru i kvalet.

Men med sina två mål i champions league-finalen – och skytteligatvåa med sammanlagt 22 i Serie A – knackar Diego Milito på dörren till startelvan.

– Vi har inga spelare som är givna i startelvan och inga reserver, sa förbundskapten Diego Maradona på en presskonferens på söndagen.

Förbundskaptenen fortsätter:

– Milito har visat att jag gjorde rätt som tog ut honom. Den som är i bäst form ska spela.

Maradona har tidigare kritiserat Inters coach Jose Mourinho för det defensiva sätt hans lag slog ut Barcelona på i champions league-semifinalen, och lovar att Argentina ska spela en mer attraktiv fotboll i sommarens VM-slutspel.

– Att inte spela offensivt med de spelare jag har vore en synd. Jag tror att om vi spelar så som vi ska kommer vi att göra bra ifrån oss.

Argentina möter Nigeria, Sydkorea och Grekland i VM:s Grupp B.

Gustav Landmark
fotboll@sr.se