Prandelli kommer få det lika tufft som Donadoni

52-årige Cesare Prandelli ser ut att efterträda Marcello Lippi på förbundskaptensposten. Hans klubb, Fiorentina, har gett det italienska fotbollsförbundet klartecken till att förhandla med sin tränare.

Det finns enklare jobb här i världen än att ersätta Lippi. Den vithårige gentlemannen med odiskutabel auktoritet är kanske Italiens bäste tränare genom alla tider - och då är konkurrensen mördande.

Ni minns vad som hände efter VM-guldet 2006. Lippi lämnade över rodret, främst av personliga skäl, till den gamle storspelaren Roberto Donadoni.

Han fick kämpa i konstant motvind och misslyckades i EM 2008, efter mot blivande europamästarna Spanien.

Precis som olyckskorparna kraxat om.

Lippi kom därefter tillbaka och lämnar nu igen efter VM - den här gången för gott.

Prandelli då? Ja, till hans fördel talar hans större tränarerfarenhet - och då jämför jag honom med Donadoni, inte den ojämförbare Marcello Lippi.

Hans fem år i Fiorentina kan inte annat än stämplas med epitetet, med beröm godkänt. Florenslaget har gått långt i både Uefacupen (semifinal 2007/2008) samt åttondelsfinal i Champions league (där man snöpligt slogs ut av Bayern München).

Firentina är dock inte en av de fyra stora klubbarna i Italien och frågan är om Prandelli klarar den press som det innebär att basa för de fyrfaldiga världsmästarna.

Jag är tveksam. Prandelli får dock gärna visa att jag har fel.

Personligen vill jag se Roberto Mancini på den posten. Eller Englands förbundskapten, Fabio Capello.

Vad tycker du? Är Prandelli rätt man att ta över efter Lippi? Vem vill du se istället? Kommentera gärna nedan.

Martin Sundelius
martin.sundelius@sr.se