1 av 2
2 av 2
fotboll

Larsson tror på en bra framtid för amerikanska ligan

Ekonomin är bättre och fler åskådare har letat sig till amerikanska damligans matcher. Sara Larsson stormtrivs i sitt Philadelphia som ligger med i toppen.

Radiosportens utsände Roger Burman har hälsat på Sara Larsson i Philadelphia. Laget, där även Caroline Seger spelar, är nykomling i den amerikanska ligan men har klarat sig bra hittills och ligger i toppen av tabellen.

I söndags såg 3 000 människor Philadelphia besegra Skye Blue med 2-1, en snittsiffra för Larssons och Segers lag.

Svenskorna tränar en eller två gånger varje dag på en anläggning som har konstgräsplan, gräsplaner och inomhusmöjligheter.

Hur är det att vara här?

– Det är bra. Det är häftigt att få möjligheten att leva i en annan kultur i ett annat land och få jobba med engelskan lite grann. Jag tycker att USA är härligt på det sättet. Det är ingen som bryr sig, man kan vara avslappnad i sig själv. Hemma i Sverige ska man vara i den lilla svenska formen, säger Sara Larsson.

Hur har säsongen varit hittills?

– Det har varit tufft kroppsligt och träningsmässigt men efter att ha fått acklimatiserat mig lite har det fungerat bra. Vi är nykomlingar och har gjort det bra, jag tror vi är uppe på andraplats nu och det var nog inte så många innan säsongen som trodde att vi skulle ligga där.

Hur är ligan?

– Den är bra. Intensitetmässigt ligger den väldigt högt. Som back möter jag världsspelare varje dag, det är en utmaning.

Vad är skillnaden på spelet här och i allsvenskan?

– Den stora skillnaden är intensiteten, att allt går mycket snabbare. Det känns som att de anfaller med mer folk, det är väldigt mycket att göra och många beslut att ta på kort tid. Det är tufft.

Två lag har gått i konkurs i år, får ligan fortsätta?

– Ja, det tror jag. Nu hade vi lite otur med St Louis som gick i konkurs och även LA innan säsongen. Det var tänkt att ha nio lag i serien i år och vi är tillbaka på sju som förra året, men jag tror att det finns goda möjligheter att ligan är kvar, säger Larsson.


Roger Burman
roger.burman@sr.se

 

Sophie Gill
sophie.gill@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".