1 av 2
2 av 2

De två var bäst i skakig premiär

Ett fullbordat fiasko var nära.

Paraguay gjorde 1-0 (av Alcaraz - borde inte han sitta inne?) på lagets enda chans i första halvlek och i halvtid tvingades stjärnmålvakten Gianluigi Buffon byta på grund av skada.

Då kom kvitteringen.

På hörna från nära håll lyckas Daniele De Rossi grisa in 1-1.

Annars såg det allt annat än svinaktigt ut för de azurblå under stora delar av matchen. Jag är faktiskt positivt överraskad över lagets offensiva spel, även om det i ärlighetens namn saknades spets.

Så här bara minuter efter matchen sticker framförallt två spelare ut: Målskytten De Rossi (vilken kämpe) och den i landslagssammanhang oprövade vänsterbacken Dominico Criscito.

De Rossi har äntligen växt in i den ledarroll i Gli Azzurri som han länge eftersträvat. Criscito var både kvick framåt och smart i det defensiva.

1-1 är helt ok i en premiär. Laget visade ändå nån sorts moral och gick även för ett segermål, till skillnad mot Paraguay.

Jag hoppas dock att Lippi väljer bort Alberto Gilardino i matchen mot Nya Zeeland. Han uträttade noll och intet. In med Di Natale från start istället.

---

Till sist det viktigaste:  på Torinos zoo kommer alltså döpas till Daniele. Tji fick du, kollega Henriksson, som gissade på Alberto Gilardino som Italiens förste målskytt i detta VM.

Martin Sundelius
martin.sundelius@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".