1 av 2
2 av 2
fotbolls-VM

Supportern: "Portugal slår ur underläge"

Kl 16.00 håller Joao Pinheiro sina tummar hårt. Då vill han se sitt Portugal slå Sven-Göran Erikssons Elfenbenskusten.

Joao Pinheiro jobbar inom Sundsvalls kommun och är portugis i grunden. Med några timmar kvar till VM-premiären mot Elfenbenskusten gör sig nerverna påminda.

– Blodtrycket är på högsta nivå redan. Jag ser fram emot en bra match och tror på ett bra resultat.

Vad tycker man i Portugal om laget?

– Det har varit svårt med övergången mellan de stora spelarna som fanns tidigare samt Luiz Felipe Scolari och den nye tränaren Carlos Queiroz. Han har varit väldigt kritiserad, startade lite svagare men resultaten har kommit allt eftersom. Utan att övertyga längs fram men laget har blivit väldigt bra defensivt och släppt in få mål.

Slår Portugal lite ur underläge?

– I år är det defenitivt så, trots att man är rankad trea i världen. Det är ingen som riktigt  tror på Portugal.

Ni har fått ett tungt avbräck?

– Nani var i väldigt bra form och var bra i Manchester United. Jag hade stora förhoppningar på att han skulle vara med och framför allt är han väldigt besviken själv.

Hur blir det för Cristiano Ronaldo när Nani är borta?

– Det finns andra spelare som kan blomma ut. Den ena heter Danny som spelar i den ryska ligan, jag tror att han kan göra ett genombrott i VM. Men Cristiano Ronaldo är ett intressant tema. Jag tror att han själv satt upp stora förväntningar att han ska lyckas och vara världens bästa spelare även i år. Hans enda chans är att han gör ett bra VM.

Kl 16.00 i dag, vad gör du då?

– Då sitter jag framför teven och jag tror, jag har inte riktigt bestämt mig, att jag ska titta på den portugisiska sändningen. Eller den svenska. Jag kanske zappar mellan båda.


Christer Jonasson
christer.jonasson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".