Det var verkligen en LAG-insats idag

VM:s bästa match hittills säger vår expert Richard Henriksson. Vet inte om jag skulle sträcka mig så långt. Jag håller nog - likt min chef Tysklandsbloggaren - Tyskland-Australien som en roligare match.

Fast Henriksson har onekligen en poäng. Efter en trevande inledning så fick vi se en tempostark match med chanser åt båda håll (Ronaldos tunga skott!). Men inga mål. I den här matchen heller. Det är väl det som fattas för att det här VM:et ska ta fart ordentligt.

Men för Elfenbenskusten en helt okej inledning på VM. En pinne mot Portugal och nu är man i allra högsta grad med i kampen om slutspelsplatserna. Allra helst eftersom Brasilien visar upp fenomenalt uselt spel mot Nordkorea just nu (0-0 i halvtid).

Fortsätter Brasilien spela så blir det Elfenbenskusten och Portugal som går vidare.

***

Didier Drogba började på bänken. Kom in i andra och var relativt osynlig. En halvchans på slutet där han valde att passa på tom yta i stället för att avsluta på mål men annars inte mycket. Men det var väl inte så förvånande heller med tanke på skadan. Han finns nog med från start i nästa match mot Brasilien.

Kolo Toure och Didier Zokora visade att de faktiskt fungerade helt okej som mittbackspar. Och det är tydligt att Sven-Göran Eriksson fokuserat på defensiven och strukturen på laget. För det var verkligen en LAG-insats idag. Samlat försvar och en offensiv där spelarna löpte och släppte bollen på ytorna.

Bara målen som fattas då som sagt. Förhoppningsvis kan Drogba bidra med det i nästa match.

***

Dagens bästa: Benny Lennartsson iförd keps gestikulerandes vid den ivorianska bänken. Gais förra året och Elfenbenskusten i VM nu. Snacka om skilda världar.

***

Dagens bästa 2: Sven-Göran Eriksson i postmatchintervjun. Väldigt nära att upprepa orden som det engelska drevet fortfarande hånar honom för. "'First half good, second half not so good". Nu blev det i stället "It was a good game and we created some half chances. But so did they. Portugal is a very good team".

Det är de citaten journalister jagar ihjäl sig för i mixed zone efter matcher....

Anton Boström
anton.bostrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".