"Den nye Zidane"

Läser Aftonbladets VM-bibel. Där står det om han som ska bli den nye Zidane - Yoann Gourcuff. Jag ska med spänning följa honom i Sydafrika.

Gourcuff är 23 år och spelar i Bordeaux. Hade en supersäsong 08/09 med en trippel, samt blev utsedd till Årets spelare.

Han fällde dock en dum kommentar efter en dålig säsong i år, skyllde allt på media: "Förra säsongen var ni ute efter Lyon. Den här säsongen är det Bordeaux. Ni har skapat en dålig stämning. Vi har tappat vår entusiasm på grund av er".

Hoppas inte att det sker i Sydafrika!

Förresten är det tre fransmän som måste lägga band på sig i morgon. Frank Ribery, Patrice Evra och Jeremy Toulalan stängs alla av om de får ett gult kort, eftersom de har ett sedan tidigare.

Malouda har uttalat sig i pressen igen: "Fotboll är enkelt. Du måste vinna matcher, och när du väl vinner matcher är alla snälla och de bästa vänner i världen". Bra, då vill vi se en seger!

Mexiko skräms inte av Frankrikes trupp med alla stjärnor. "De har sina namn, vi har våra. Men namn spelar inte, det gör människor", säger lagkaptenen Gerardo Torrado.

Sophie Gill
sophie.gill@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".